Sofie & salong La vie

Flyttlasset till Båstad var packat och anställningen som frisör klar när en pandemi slog till världen över. Salongen där Sofia Ivehag skulle börja arbeta fick kalla fötter och helt plötsligt stod den nyblivna båstadbon utan jobb. Vad gör man då?
– Jag hade redan tidigare funderat på att starta eget och när allt detta hände var det inget att tveka på, skrattar Sofia när vi träffas i den nya salongen på Köpmansgatan.

Trots att hon inte hunnit ha öppet mer än några dagar när Bjäreliv hälsar på har kunderna börjat hitta hit, det har spridit sig snabbt att det finns en ny salong i byn. Salong La Vie ligger i samma fastighet där Galleri Flesser i många år huserade och Sofia berättar att läget är i det närmaste perfekt. Mitt i byn med parkering precis utanför dörren.
– I dessa tider är det helt klart en fördel att vara själv, här vet mina kunder att de kan parkera utanför och sedan inte behöva träffa andra människor än sin frisör.

Sofia har mycket planer för salongen, även make-up är ett stort intresse och idéerna kring hur salongen kan utvecklas är många.
– Jag har bara hunnit bo här i sju veckor och det tar lite tid att lära känna kunder och byn men det känns verkligen kul att vara igång, avslutar Sofia.