Självuppfyllande profetia?

Joakim Ormsmarck, Bjäreliv

Du har säkert träffat dem också. De där personerna som alltid lyckas se allt genom ett glas av omöjligheter och ett filter av negativt tänkande. De finns runt om oss dagligen i det är inget vi kan göra något åt mer än att undvika att dras med i tankesättet.

Jag är ingen obotlig optimism men jag har en övertygelse om att allt är möjligt och att det vi ser som gränser bara finns i våra egna medvetande. Med detta som bakgrund blev jag så enormt glad när en äldre farbror ringde mig för någon vecka sedan. Efter lite kallprat, som det ofta kan bli med de lite äldre farbröderna, ville han bara tacka mig och mina kollegor för att vi tror på tidningen som media och väljer att starta upp lokala tidningar där andra drar sig tillbaka. Samtalet avslutades med att han konstaterade att ”den där tidningsdöden, den är överdriven. Både du och jag hinner kila vidare innan det är dags, det lovar jag”.

Jag kunde inte sagt det bättre själv. För mig är tidningsdöden en produkt av, och en självuppfyllande profetia för dagstidningarna och de gamla tidningshusens strävan efter att hitta något att skylla sina egna problem på.

När resten av världen, och dess företag, utvecklats under hela tjugohundratalet har vår bransch till viss del stått still vilket kommit att straffa sig de senaste tio-femton åren. Nu klandrar jag dem inte, ingen kan veta hur framtiden ser ut, men kom inte och skyll på tidningen som produkt för den står lika stark idag som den gjorde förr i tiden, bara i delvis andra format och i andra former.

Ett stort tack till alla våra läsare, annonsörer och nya vänner som med stort hjärta tagit oss och vår tidning till sig under den här första månaden. Det har varit ett sant nöje att starta upp i stan och nu ser vi framemot många roliga upplevelser tillsammans. Har du idéer på hur vi kan samarbeta så tveka inte att höra av dig till mig eller någon av mina kollegor.

I det här numret har vi bland annat träffat Tobbe och Linda på Elvilito, min kollega Claes har pratat musik, Ängelholm och sommar med Maja Francis och Jenica har intervjuat Mats som öppnar upp en skivbutik. Till detta kommer shoppingtips, recept, krönika, kalender och en hel del annat som hör till en bra tidning som vi ser det. Nu är vi igång på allvar! Vi ses på stan!