Nya vindar på Pensionat Neptun

neptun1

Det händer saker på anrika Pensionat Neptun. Sedan slutet av förra året är det Sara Sjögren som driver pensionatet och hon har inlett året med en omfattande renovering som nu börjar bli färdig, lagom till påsken. Bjäreliv hälsade på i slutet av mars för att se vad det är som är på gång.

Berätta, hur hamnade du på Pensionat Neptun?
– Det är egentligen mycket en slump att jag hamnade här från början. Jag gick en turismutbildning i Malmö för ett antal år sedan vilket ledde till att jag började jobba på Skansen. Jag behövde någonstans att bo och det slutade med att jag bodde här på pensionatet och hjälpte till att driva det under två somrar tillsammans med ägaren, samtidigt som jag jobbade på Skansen på dagarna.

Men sedan var du borta från Båstad några år?
– Precis, jag har bott och arbetat i Sälen och i Stockholm, bland annat på Grand Hotel. Sedan kom jag tillbaka hit ner för två år sedan och jobbade därefter på Örenäs Slott som koordinator för konferenser och bröllop. Men jag saknade att träffa gästerna och arbeta mer med händerna. Sedan kom det en öppning med pensionatet här och jag tog chansen och kastade mig in i projektet.

Vad är det som är så speciellt med Neptun?
– Jag älskar atmosfären och känslan och det är den jag arbetat med att förstärka nu när vi renoverat. Jag har ett kontrakt på fem år till en början och kände att jag ville kunna stå helt och hållet för produkten jag ska sälja och då är det värt att satsa så mycket som vi gör nu.

neptun2

Berätta om renoveringen!
– Vi har målat om alla gemensamma utrymmen, mycket som innan var mörkt och gick i bruna nyanser är nu vitt och hela känslan är mycket ljusare. Sedan har vi renoverat gästrummen, satt in bröstpanel och härliga tapeter. Vi har bytt ut mycket av inredningen och alla rummen är nu individuellt möblerade med sin egen karaktär. Jag ville återskapa den känsla som varit genom åren, en somrig pensionatskänsla!

Gör du några andra förändringar?
– Den stora förändringen, förutom renoveringen, är att vi nu ska erbjuda rum och frukost året om. Förhoppningen är sedan att kunna utöka med afternoon tea och andra liknande aktiviteter för båstadborna, så att det inte bara blir besökande som kan njuta av pensionatet.

Vad är det bästa med att bo på Neptun då?
– Känslan och lugnet. Samtidigt finns festen, butikerna och hamnen bara en liten promenad iväg. Här kan gästerna stanna kvar och grilla i trädgården på kvällen eller låna en cykel och bege sig ut på byn. Ändå är det en lugn miljö med naturen intill.

Hur känns det nu då är renoveringen nästa är klar?
– Nu är jag trött på att måla och renovera, nu vill jag ha hit gästerna! Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med det som jag brinner för. Vi har ett öppet hus nu den 24 april, mellan 13.00 och 17.00 då vi bjuder på våfflor och kaffe! Då är alla som vill se hur det blivit välkomna!