Nya handlare tar över Torghallen

Den som besökt Torghallen inne i Laholm den senaste tiden har med all sannolikhet inte kunna undgå att märka att något är på gång. Butiksgångarna har breddats, sortimentet förändras och hela butiken genomgår en rejäl uppfräschning. 

Sedan den första juni har ICA Torghallen nya ägare och det är Henrik och Linda Andersson som framöver kommer att vara de som driver den anrika butiken vidare. Sedan tidigare driver paret en ICA Supermarket i skånska Höör men inom kort hoppas de båda att allt fokus kan läggas på den nya butiken i Laholm.

– Just nu driver vi båda butikerna, inleder Henrik, men vi har den andra butiken ute till försäljning och förhoppningsvis ska det inte ta alltför lång tid innan vi har kunnat överlåta den på nya handlare. Men redan nu lägger vi mycket av vår tid här i Laholm, såväl dagar som nätter känns det som.

Linda menar att det här med att ta över en butik lite är som att renovera ett gammalt hus. Man bevarar det man upplever som bra, i det här fallet köttavdelningen och delin som båda är överens om håller mycket hög klass, samtidigt som man förändrar det man känner behöver en uppfräschning.

– Butiken har ett fantastiskt bra läge mitt i stan och är omtyckt av kunderna. Det vi börjat med nu är att bredda gångarna, rensa upp i sortimentet, göra en ordentlig storstädning och helt enkelt fräscha upp allt rakt igenom hela butiken.

En sak som både Henrik och Linda poängterar är att de kommer att satsa väldigt mycket på att korta ner köerna till kassan. Som Linda uttrycker det så ska tredjekassan inte vara en kassa som bara öppnas vid högtider utan med mer än tre kunder i kön ska en kassa till öppnas upp.

– För oss är hela upplevelsen så viktig och i detta ligger allt från kassorna och miljön till medarbetarna och vårt utbud, menar Henrik. Vi har redan påbörjat en genomgång av sortimentet så att det uppfyller det vi vill erbjuda i butiken. Vi ska ha allt för hela måltiden och maten ska vara i fokus rakt igenom hela butiken. Vi ska helt enkelt utveckla butiken till en komplett butik med mycket stort fokus på färskvarorna.

Samtliga kylar och frysar kommer att bytas ut inom kort och planer finns även på att bygga om butiken för att mer anpassas till det nya sortimentet. Färskvarorna ska vara i centrum och som Henrik skrattande konstaterar är det viktigare för butiken att exponera tacos än strumpor.

– Responsen från kunderna har varit jättebra redan och många kunder kommer in för att hälsa och säga hej, det är väldigt roligt. För oss är det viktigt att lära känna staden och våra kunder, det är trots allt för dem vi bygger butiken!

Det märks att paret verkligen längtar efter att på allvar sätta tänderna i arbetet med att förnya och utveckla Torghallen. De första veckorna har i mångt och mycket handlat om att lära känna butiken och medarbetarna samtidigt som man har städat och rensat.

Nu har det blivit dags att på allvar skapa Laholms nya färskvarubutik.