Musikpicknick 2015

Musikpicknick-1

Efter fjolårets succé laddar Bjäre Retro och Kulturcentralen (Förslövs bygdegårdsförening) nu inför sin andra musikpicknick.

Förra sommaren arrangerade kulturföreningarna första upplagan av vad som förhoppningsvis blir en årlig musikpicknick. Sju band stod på scen i Förslövs Bygdegård och ett stort antal Bjärebor slöt upp och tog del av den mångsidiga underhållningen.
– Förra årets picknick gick väldigt bra, berättar Nathalie Palm från Bjäre Retro. Det var jätteskön stämning hela kvällen. Både banden och gästerna hade kul och det kändes som att vi skapade en liten oas av harmoni mitt på Bjärehalvön.
– Nu hoppas vi på ännu fler besökare i år, fortsätter Anna Lingmark från Kulturcentralen. Förhoppningsvis blir det fint väder, så vi kan hålla arrangemanget utomhus på den mysiga gräsmattan bakom bygdegården.

Förberedelserna inför sommarens evenemang pågår för fullt. Tillställningen kommer att äga rum den 15 augusti och 6 liveakter är bokade. Precis som ifjol så utlovas stor musikalisk bredd.
– Det blir allt från gladjazz till dramatisk rock’n’roll, avslöjar Anna. Vi har många spännande artister i startfältet. Båstadbandet Hallevara Stompers är väldigt ösiga, Informations Life från Ängelholm är kända från tv-programmet Talang, Billesholmstjejen Caroline Rasmusson kombinerar cool attityd med känslosamma låtar och malmöiterna The True tillhör Sveriges mest lovande rockband.
– Ovanpå det de lokala hjältarna Insanity, som man kan beskriva som ”Förslövs svar på AC/DC”, kompletterar Nathalie. Sist men inte minst kommer man att kunna lyssna på Lergökastans stoltheter, Lillebror, som kommer att bjuda på ett härligt gung. Mellan banden kommer dessutom DJ-duon Goski & The No Good att spela sköna låtar.

”Mångfald” är genomgående ett av kvällens nyckelord. Nathalie och Anna hoppas att få en se en både mångfacetterad och partysugen publik.
– Musikpicknicken är ett evenemang för alla Bjärebor oavsett ålder, kön eller etnicitet, poängterar Nathalie. Här finns plats för både singlar, kärnfamiljer och stjärnfamiljer. Alla är välkomna att festa med oss!
– Det kommer att bli en av sommarens höjdpunkter, försäkrar Anna. Så titta väldigt gärna förbi, träffa gamla och nya vänner och njut av högklassig musik!

För ytterligare information: se Bjäre Retros Facebooksida.

Text & Foto: Johan Arenbo