Mekonomen till Båstad

Det återstår en dryg vecka innan dörrarna slås upp, när Bjäreliv besöker Mekonomens nya butik på Entré Båstad. I verkstaden pågår fortfarande en del arbete men butiken känns ganska klar och det känns som att Love Andersson, som är verkstadsansvarig, och Håkan Ohlin, som ansvarar för butiken, är ganska lugna inför premiären.

Mekonomen
Håkan och Love är lugna inför premiären, de kan det här.

– Vi har gjort detta innan, skrattar Love, det var inte så länge sedan vi öppnade upp en verkstad i Älmhult och vi har jobbat inom Mekonomen i ett antal år nu. Både Love och kollegan Håkan delar sin tid mellan Båstad och Älmhult men pendlingen verkar ingen av dem uppleva som jobbig. Kanske måste man tycka om bilkörning för att jobba med Mekonomen?

Med sitt sortiment av 800 000 artiklar för bilar är det inte så konstigt att det är just detta som de allra flesta av oss förknippar Mekonomen med. Men faktum är att man har runt 50 000 marina artiklar i katalogen och mängder av tillbehör till släpar, motorcyklar, motocross och så vidare. Verkstaden är en så kallad allbilsverkstad som servar alla bilar på marknaden, såväl nya som gamla. Med den nya besiktningen som närmaste granne kunde man nog inte hittat ett bättre läge och det märks att killarna tror på satsningen i Båstad.

Text & foto: Joakim Ormsmarck