Månadens bjäreprofil: Carl-Johan ”Kalle” Anderholm

Försäljare, teknikfantast, hobbymusiker och eventuellt blivande snabbmatsentreprenör. Månadens Bjäreprofil, Carl-Johan ”Kalle” Anderholm, är en kille med många strängar på sin lyra.

cj1

Vissa av er har kanske träffat honom på 72:ans Loppis i Båstad? Kalle Anderholm, en ung man med ett varmt leende, som vinner kundernas uppskattning med sitt vänliga och hjälpsamma sätt.
– Det är roligt att vara försäljare och jag tror att jag passar ganska bra för jobbet, då jag är glad, positiv och tycker om att prata med människor, menar Kalle.

Loppmarknaden, som håller till i Daglig Verksamhets lokaler på Lyckantorget, har öppet två dagar i veckan och erbjuder allt från böcker, leksaker och serviser till egenhändigt tillverkade smycken. Inkomsterna ska användas till roliga utflykter. Till hösten är till exempel en resa till Danmark inplanerad.
– Det är tänkt att vi ska åka till Tivoli i Köpenhamn, berättar Kalle. Vi kommer att ta färjan över sundet och vara iväg hela dagen. Jag kommer kanske inte att testa alla de värsta berg-och-dal-banorna, men gärna en karusell eller två. Det kommer att bli jättehäftigt!

När Kalle inte jobbar med loppisen ägnar han sig åt kreativt skapande i Daglig Verksamhets ateljé eller förkovrar sig i olika skolämnen.
– Jag tycker att engelska är mycket intressant. Det är ett verkligen ett bra språk att kunna. Dels för att man förstår vad de säger i de amerikanska tv-serierna, men även för att jag har en vän som kommer från Afrika. Han heter Emmanuel och det händer att vi pratar ”English” med varandra.

Kalle har även börjat studera körkortsteori, för att en dag förhoppningsvis kunna glida fram på vägarna i en egen EPA-traktor.
– Det hade varit skönt att slippa vänta på bussen varje dag. Det händer att den är försenad och då blir jag irriterad.

På fritiden spelar Kalle gärna innebandy, mixtrar med tekniska apparater eller chattar med någon av sina flera hundra Facebookvänner. Han har även ett band tillsammans med tidigare nämnde Emmanuel.
– Vi kallar oss ”Dream Team” och gör alla möjliga typer av musik. Allt från hiphop och visor till kristna lovsånger. Förhoppningsvis kommer vi att släppa en skiva någon gång framöver.

Musiken i all ära, men det visar sig att Kalle har än större framtidsdrömmar.
– Om det går, skulle jag gärna vilja öppna en smörgåsbutik, avslöjar han. Den skulle heta ”Kalles baguetter” och vi skulle specialisera oss på goda mackor och nybakade tekakor. Jag tror att Ängelholm skulle vara ett bra ställe att dra igång företaget. Det är en mysig stad med en härlig puls. Kanske flyttar jag dit då också?

Än så länge bor han dock kvar på Bjärehalvön, där han för det mesta trivs förträffligt.
– Jag har många vänner och bekanta hemma i Förslöv. När jag är ute och går med min hund, Bambi, så händer det att folk ropar ”Hej på dig, Kalle”. Vissa stannar till och med och pratar en stund med oss. Det tycker jag är trevligt. Jag trivs ganska bra med att jobba i Båstad också. Det är en fin sommarstad, även om jag måste erkänna att jag inte bryr mig speciellt mycket om tennis.

Hur ser då en perfekt dag på Bjäre ut?
– Oj, det var svårt. Låt mig fundera lite. Hm… jo, på min drömdag skulle det komma en cirkus till Förslöv. Då hade jag gått dit tillsammans med min familj och mina vänner. Vi hade ätit varm korv, mumsat i oss glass och tittat på de roliga clownerna. Haha, jag blir på gott humör och börjar nästan skratta av att bara tänka på hur kul det hade varit!

Kalle Anderholm
Ålder: 20
Äter: Tacos
Dricker: Mjölk
Lyssnar på: Ted Gärdestad
Tittar på: Andra Avenyn

Månadens Bjäreprofil presenteras tillsammans med Bjäre Retro
Text: Johan Arenbo
Foto: Thomas Johansson, TOJ Photography