Lagom är bäst tycker veterinären Åsa och hennes kollegor

Veterinären Åsa Tomaszewski och djursjukskötaren Monica Wejlin Foto: Anna Matre, Bjäreliv

Veterinären Åsa Tomaszewski har tidigare arbetat på större kliniker men hennes känsla av att vara nära sina klienter, smådjuren och deras ägare, gjorde att hon för snart fem år sedan tog steget och startade Bjäre Veterinärklinik. Tillsammans med kollegan, djursjukskötaren Monica Wejlin öppnade de i de gamla postlokalerna och sedan dess har de växt. Nu har de haft nyinvigning i de renoverade och även utökade lokalerna i Vejbystrand.

Veterinärkliniken som främst tar emot hundar och katter, men även andra smådjur som kaniner och marsvin, har satsat på att vara en kattvänlig klinik.
– Katter är känsliga och blir lättare uppstressade av att exempelvis hållas i bur, att inte kunna se ut eller om en hund plötsligt tar plats bredvid dem i väntrummet, därför är kliniken uppdelad direkt efter entrédörren så att katterna tar till höger och hundarna till vänster, berättar Åsa.

Smådjursvård och operationer

Innanför de separata väntrummen finns resten av kliniken med flertalet olika rum för avancerad djursjukvård. Där tar de hand om det mesta inom smådjursvård och operationer som inte kräver att djuren stannar över natten.
– Vi är nu fler kollegor och har utökat med veterinärer och ytterligare djursjukvårdare, förklarar Monica.

Tillsammans har de stor kapacitet att ta akuta fall samtidigt som de kan planera in flertalet undersökningar och åtgärder i sina ljusa lokaler. – Operationssalen har ett dagsljusinsläpp som är utöver det vanliga och gör vår arbetsmiljö oerhört trevlig här i Vejbystrand. Vi har dessutom en mycket bra och uppskattad röntgen som flera i branschen reser hit för att se på då vi blivit referensklinik, berättar Åsa när hon visar upp lokalens alla rum.

Nära personlig service

Kliniken med det stora hjärtat på den lilla orten är det som drivit Åsa i sin beslutsamhet att fortsätta utvecklas och arbeta med förbättringar. – Nu vill vi inte bli större lokalmässigt eller personalmässigt, vi vill kunna känna våra kunder och möta djuren som individer och kunna ge nära personlig service.

Renoveringen och tillbyggnaden har gett ett lyft för den redan mycket positiva arbetsgruppen, här hoppas de på en framtid där de kan hjälpa djuren och ägarna på flera olika vis.
– Vi har försökt att göra det optimalt i lokalerna och är oerhört nöjda, vi har lösningar för det mesta, säger Åsa.

Den lilla veterinärkliniken är inte så liten längre utan alldeles lagom, svenskt uttryckt. Åsa, Monica och deras kolleger står redo i alla lägen och ser till att göra sitt yttersta för de fyrbenta älsklingarna som finns i vart och vartannat hem på Bjäre med omnejd.