Han ska styra Hotel Riviera Strand

Riviera1

Det är fortfarande en byggarbetsplats där Hotel Riviera Strand växer fram men i juli månad ska den första etappen vara klar. Bjäreliv har träffat Marcus Bengtsson, som kommer att ansvara för Scandinavian Resorts nya satsning.

Grattis till det nya jobbet, hur känns det?
– Tack! Det känns såklart fantastiskt roligt och spännande att kunna få vara med från starten på ett nytt hotell. Jag var med från början när Hotel Skansen påbörjade sin resa och förhoppningsvis har jag lärt mig lite på vägen.

Innebär detta att du släpper Torekov Hotell?
– Idag är jag platschef, som det så vackert heter, i Torekov och det kommer jag att släppa. Jag kommer förmodligen fortfarande att vara delaktig en del även framöver, hotellen ingår i samma koncern och för mig har Torekov Hotell en speciell plats i mitt hjärta och så kommer det nog att förbli.

Ännu ett hotell, finns det behov på halvön?
– Absolut. När Riviera står klart kommer vi att ha 1100 bäddar på halvön och det behövs. Samtidigt har varje hotell sin egen nisch där Hotel Riviera Strand kommer att bli hotellet för hela familjen. Vi kommer att arbeta väldigt mycket med att skapa en miljö där såväl barn som vuxna trivs. Det ska finnas aktiviteter för alla åldrar och med tanke på det utbud och den miljö som omger oss känns det helt naturligt.

Kommer ni att arbeta mycket tillsammans med närliggande Hotel Skansen?
– Som sagt så ingår vi i samma koncern och har samma ägare. Med två hotell som ligger bara några kilometer ifrån varandra kommer vi att kunna ta emot större grupper av människor, inte minst när vi har stora konferenser på Skansen. Vi kommer även att ha fem konferensrum på Riviera men de större konferenserna överlåter vi åt Skansen. Vi har även en gemensam försäljnings- och bokningsavdelning där vi kan paketera lösningar som kombinerar Torekov, Skansen, Riviera, Pepe´s Bodega och gärna även andra aktörer på Bjärehalvön.

Berätta om hotellet!
– Det blir ett hotell med 148 lägenhetssviter, en restaurang med plats för 180 gäster, inomhuspool och sällskapsytor. När vi öppnar den 6 juli kommer reception, restaurang, gym och en del av hotellet att vara klart och sedan kommer resterande att färdigställas under hösten. Det första året blir något av en smygstart även om vi är beredda på att det blir full fart från dag ett.

Hur går era tankar kring restaurangen?
– Eftersom vi inte är klara med rekryteringen vill jag inte säga vilken inriktning vi kommer att ha, det tycker jag att kökschefen ska få vara med och styra. Men vi kommer att arbeta mycket med hela familjen i fokus. Vi kommer att ha en del i restaurangen som enbart är för de mindre barnen, där buffébordet är lägre och så vidare. Vi vill att barnen ska känna sig sedda och uppmärksammade. Vi kommer även att försöka hitta en varierad meny även för de yngre, som kanske inte helt baseras på pommes frites som det ofta är idag annars.

Visst är det så att man kan köpa en lägenhetssvit?
– Det stämmer, vi är ju ett driftsbolag så det är inte vi som står för försäljningen men fastighetsbolaget kommer att sälja 51 av sviterna så att köparen kan utnyttja dem under tre månader och resten av tiden ingår de i hotellet.

Men det blir inget SPA?
– Nej, de delarna överlämnar vi med varm hand till Skansen och Torekov. Som sagt kommer vi att ha en inomhuspool men det är en pool där du får lov att leka och göra bomben om man säger så. Det ska vara kul att besöka oss och det ska vara för alla, de som vill ha lugn och ro och ren avkoppling kommer nog även fortsättningsvis att ta vägen ut mot Torekov.

Kommer jag att känna igen mig från gamla Riviera?
– Arkitekten och NCC som bygger hotellet har bevarat en hel del detaljer, pelare, lampor och så vidare. Tyvärr var fastigheten i väldigt dåligt skick så mycket har fått rivas, helt enkelt av säkerhetsskäl. Men känslan som alltid funnits på Riviera kommer att finnas kvar, det vågar jag lova. Materialvalen och arkitekturen känns väldigt bra och tillsammans med de gamla detaljerna blir det ett nytt Riviera.

Hur går rekryteringen?
– Just nu är vi mitt i rekryteringen av nyckelpersonerna och det känns bra. Vi rekryterar i lagom takt för att kunna växa med medarbetarna och det känns som en bra strategi. Intresset har varit väldigt stort så det känns inte som att det kommer att bli svårt att hitta bra medarbetare i alla fall.

Slutligen, vad är det bästa med Bjärehalvön?
– Det är nog helheten. Vi har en fantastisk miljö med åsen, havet och naturen. Samtidigt har vi haft en enastående utveckling som hela tiden fortsätter. Vi har entreprenörer som vågar satsa och människor som arbetar för att skapa mervärde för både fastboende och besökare. Det tillsammans blir Bjäre!

Bjäreliv ser fram emot en utlovad visning när hotellet står klart då vi utlovar en rapportering till våra läsare.

Text: Joakim Ormsmarck
Foto: Julia S Ormsmarck