Första spadtaget i Örebäcksparken

Det började som en planerad byggnation av hyresrätter men efter att detta konstaterats som ekonomiskt ohållbart blev resultatet sexton planerade bostadsrätter i Örebäcksparken. I samband med denna tidnings pressläggning tas de första spadtagen för byggnationen och försäljningen är redan i full gång. Med gångavstånd till byns centrum och naturen inpå knuten är det kanske inte konstigt att lägenheterna verkar efterfrågade på marknaden.

Örebäcksparken

Bjäreliv har träffat Båstad Hems VD Robert Falk för att höra lite mer om projektet och vilka han ser som målgruppen för de nybyggda bostadsrätterna.
– Målgruppen är människor som vill bo i en lägenhet med bra standard och som samtidigt vill bo i ett litet intimt, lugnt bostadsområde på gångavstånd till Båstads centrum, menar Robert.

De nya bostäderna byggs i Örebäcksparken, mitt en härlig parkmiljö, och består av fyra friliggande byggnader som var och en har känslan av en klassisk villa. Varje huskropp består av fyra lägenheter, alla med en känsla av boende i egen villa med tillgång till trädgård och den omkringliggande parken. Parkområdet ligger vid Korrödsvägen och omges av en bäck och en gata som gränsar till ett litet lugnt villakvarter. I parken finns en paviljong som står till medlemmarnas förfogande och tanken är att denna ska bli områdets gemensamma plats. I dess skyddade närhet finns plats för att duka upp borden för en midsommarfest eller kräftskiva oavsett om man vill sitta ute eller inne. Det märks att Robert Falk är mycket nöjd med arkitektens arbete och han talar varmt om lägenheternas standard.
– Jag tycker verkligen att arkitekturen är vacker. Jag gillar att vi har hiss fastän det bara är tvåvåningshus. Standarden är bra med till exempel golvvärme, det skulle jag vilja ha hemma. Att ha varmt om fötterna gör att man mår bra. Jag tycker att husens placering på tomten är bra. Att tomten gränsar till kommunens parkområde med Örebäckens porlande i bakgrunden ger en fin inramning.

Men kommer Båstad Hem framöver att arbeta med både hyres- och bostadsrätter eller hur ser ert uppdrag ut?
– Vårt huvuduppdrag enligt ägardirektivet är att bygga och förvalta hyresrätter. Men vi är inte främmande för att bygga nya bostadsrätter efter denna byggnation.