Stjärnkockens nordiska paleorecept för en enklare och godare vardag!

I USA är paleo sedan en tid tillbaka den allra hetaste dieten. Nu sprider sig kunskapen om den rena, naturliga maten med så många hälsovinster till Sverige. Här väljer du bra råvaror och lagar mat från grunden, mat som inte bara är bra mot en rad välfärdssjukdomar eftersom den återställer din kropps naturliga balans, utan också smakar som mat ska.

I stället för processade livsmedel och snabba kolhydrater i form av socker och gluten skapar du hälsosamma rätter av fisk, kyckling, skaldjur och kött; massor av grönsaker och rotfrukter, samt bär, nötter och nyttiga fetter. Back to the roots, helt enkelt – fast med Jonas Lundgrens moderna nordiska twist.

Med en kost som är naturligt fri från tillsatser, gluten och vitt socker – och istället är proppfull med vitaminer, mineraler och antioxidanter – ger du dig och din kropp den bästa möjligheten att vara pigg och frisk. Att kunna fungera i vardagen samt orka träna ordentligt. Eller bara ge dina barn de bästa förutsättningarna för ett långt och friskt liv.

paleo-bokJonas Lundgren är professionell kock med ett stort intresse för träning och en hälsosam livsstil. Han har kommit tvåa i kock-VM, drivit egna krogar och har arbetat på många välrenommerade restauranger runt om i världen. Nu är han aktuell med boken Jonas paleokök.

Boken innehåller cirka 80 recept med allt från frukostsmoothies och energigivande mellanmål till de bästa vegorecepten, paleo fastfood och gormet samt de allra godaste paleosåserna. Men framför allt enkel, nyttig vardagsmat för dig som bryr dig om din hälsa. I boken har tanken varit att få ihop god, hälsosam och naturlig vardagsmat som går hand i hand med livets övriga pusselbitar: familjen, jobbet, träningen, vilan och allt det roliga som vi inte får sluta unna oss. Inga halvfabrikat. Bara helfabrikat.

Recept från boken: Fänkålssallad med bakad lax och granatäppelvinägrett