NIDHÖGG har kommit till Bjäre

Det har inte hunnit gå mer än knappt en månad sedan Tommy Nidhögg blev bjärebo och flyttade till Västra Karup. Genom det egna företaget, han jobbar med trädgårdsskötsel och anläggning, kom han i kontakt med Kulturmejan och på den vägen är det. Den sjätte till åttonde september blir det vernissage i dagarna tre – en samlingsutställning med gammalt och nytt signerat Nidhögg.

Tommy är stockholmare från början men har bott i Halmstad i stora delar av sitt liv. Målning och teckning har alltid varit en viktig del av livet och redan som sjuåring minns han att han gjorde sin första fågelbok, med teckningar av olika arter. Genom året har målandet kommit och gått för att på senare år bli allt mer centralt.
– Detta blir min åttonde separatutställning och i vanliga fall brukar jag ha teman för mina utställningar, nutida djur, kattdjur och så vidare. Den här gången är det mer en samlingsutställning där jag visar en urval av det jag gjort samt lite smakprov från kommande teman, berättar Tommy.

Tommy målar människor och djur. Levande ting. Genom åren har det blivit mycket fåglar och fiskar. Den senaste tiden har hundarna tagit över alltmer. I ateljén står en stor duk med en hund, som just nu är på väg att gå från skiss till målning.
– Utställningen kommer att bestå av både målningar och tryck och jag tycker själv att jag har en bra prisbild, jag vill att min konst ska vara tillgänglig för alla!

När Tommy målar använder han sig mycket av olika blandtekniker. Spateln är ett viktigt redskap för att skapa liv och struktur. Allt målas på duk med olja, akrylen används bara i undantagsfall och då för att skapa underlag och grundstruktur.

Undertecknad, som följt Tommys konst genom åren kan bara rekommendera, de som har möjlighet att ta en sväng via Kulturmejan första helgen i september.

nidhogg1
Tommy Nidhögg ställer ut på Kulturmejan första helgen i september.