Annons:

Fredagen 29 januari anordnade Båstad Turism & Näringsliv en näringslivsfrukost med gästtalare. Drygt 70 personer kom till Mat & Mötens nya lokaler i företagsbyn för att mingla och lyssna på intressanta personer.

Morgonen började med Morgonsoffan där tre personer får berätta om sina verksamheter och upplevelser av att verka i Båstad. Först ut var Ulrika Andersson från Mat & Möten som berättade om svårigheten och utmaningarna med att driva en säsongsrestaurang. Att få tag på bra personal för några månader på sommaren var tufft och ledde till att krögarna själva fick jobba mycket mer än tänkt. Mat & Möten har nu flyttat sin verksamhet från Båstad Golfklubb till företagsbyn där de tagit över restaurangen efter Eneman. Nu ska de driva sin verksamhet året runt och är glada att kunna erbjuda personal fast anställning.

Per Dahlqvist från Vävaren i Båstad berättade om fördelen med Linne jämfört med Bomull. Både i form av miljöavtryck under framställning och som material i handdukar och dukar. Linneväveriet i Boarp har funnits sedan 1949 och helt utan kemikalier gör de stryk- och mangelfria linneprodukter.

Från Business Sweden kom Gösta Melkersson som informerade om deras verksamhet som består i att bland annat hjälpa svenska företag att expandera och etablera sig utomlands. De hjälper till med expertis likväl som kontakter.

Bo Wendt, kommunstyrelsens ordförande och Katarina Pelin, kommunchef i Båstads kommun berättade om sina tankar och visioner kring det nya året. Det talades om en stark framtidstro på att bli bättre på de flesta plan. Stora investeringar de närmsta åren kommer dock anstränga kommunens budget och det sas att ”det är svårt att bortse från att skattehöjningar behöver ske”. Det ska byggas nytt äldreboende i Förslöv. Flyktingar nämndes också och Båstad kan komma att få många kvotflyktingar som kommunens ledning i nuläget inte vet var och hur de ska placeras.

Planarkitekt Emma Johansson presenterade ett Inriktningsdokument för Båstads tätort. Detta dokument visar bland annat hur tätortens grönstruktur kan utvecklas, var tätorten kan förtätas, vilka funktioner som önskas in i dessa områden, vilka delar av tätorten som ska bevaras mm.
inrikningsdok-1
Inriktningsdokumentet finns utställt i Kommunhuset, Vångavägen 2 i Båstad, samt på biblioteket i Båstad fram till 29 februari 2016. Det finns även på kommunens hemsida här: Inriktningsdokument för Båstads tätort

Januari månads Företagshjälte blev Bjäre Kraft.

Foto: Göran Buhre

Relaterade artiklar

X