MJRacing Sprintmästare tredje året i rad i Radical Cup

Dubbla Radicalmästaren Marcus Jönsson från Östra Karup har avslutat säsongen 2016 tillsammans med övriga i teamet på nästan samma sätt som som tidigare år.

Efter en bra start i våras på Mantorp Park satte MJRacing genast full respekt i övriga Radicalförare med två segrar i sprintloppen. Tyvärr så fick Marcus växellådsproblem på de sista varven i långloppet och slutade på en sjätte plats.
– På Falkenbergs motorbana plockade vi hem goa poäng med ett sammansvetsat team som gjorde sitt yttersta. Ungefär samma sak upprepade sig på Kinnekulle Ring. Vi var även i Norge på Rudskogens Motorstadion där vi möttes av en helg som gick regnets tecken samt en brusten drivaxel som satte stopp på vår framfart i poängjakten, berättar Marcus.

Avslutningstävlingen som kördes på klassiska Gelleråsen i Karlskoga, där det skulle avgöras vem som skulle ta totalsegern i Radical Cup Skandinavia.

Det stod mellan Teo Olsen Norge, och Marcus, efter en hård strid runt Gelleråsbanan där även en mycket duktig finsk förare blandat sig i tätstriden drog norrmanen det längsta strået.

– MJRacing blev tvåa i totalen, men sprintmästare för tredje året i rad. Hela teamet vill rikta ett stort TACK till alla ni som hjälpt och stöttat oss under 2016, hälsar Marcus.