
4 portioner
Ingredienser
Kycklingspett
800 g kycklingfiléer delade
Mustig marinad
1 dl Zeta Olivolja
2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P.
2 msk Ardita Tomatpuré tub
1 msk soja
1 msk sambal oelek
1½ msk flytande honung
2 krm nymalen svartpeppar
Fetaostsallad
½ gurka skalad och skivad
4 tomater skivade
1 rödlök skivad
1 Zeta Feta (à 150 g ), smulad
Zeta Olivolja
salt
nymald svartpeppar
Tzatziki
½ gurka
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta finriven
2 msk Zeta Olivolja
½ tsk Zeta Vitvinsvinäger
½ Zeta Feta (à 150 g)
salt
nymald svartpeppar
Så här gör du
Putsa kycklingen och skär filéerna i 3 x 3 cm bitar.
Marinera i marinaden minst 1 timme i kylskåp (gärna längre).
Trä på spett, salta och grilla runtom ca 15 minuter.
Blanda gurka, tomater och rödlök på ett fat.
Smula över fetaost och smaksätt med olivolja, salt och peppar.